Ole Christian og Anniken deltok på VikingTour Stage Race 2013


 

Ole Christian og Anniken deltok for 3. året på rad på Norges svar på Tour de France - Viking Tour Stage Race. I år var start på Beitostølen lørdag 20. juli og vi returnerte der fredag 26. juli etter å ha tilbakelagt ca. 700 km og 12500 høydemeter....puh!

OC og Nikken på Aurlandsfjellet

Bildet over er tatt på Aurlandsfjellet etter 3. etappe fra Lærdal-Lærdalstunnelen-restart i Aurland og timefinish på Aurlandsfjellet, med nedkjøring til Lærdal igjen. I bakgrunnen kan Hurrungane skimtes.

 

Anniken fikk i år sin første etappeseier på 2. etappe som gikk fra Beitostølen over Eggeåsen med tidtaking fra Ryfoss, over Filefjell, ned til Lærdal og opp til Nalfarhøgdi, 127km med tidtaking og 1900 høydemeter hvor 1000 av de var på de siste 13 kilometerene. Ingeborg Scheve som jobber for sykkelaktiv.no/skiaktiv.no er også med som deltaker og skriver reportasjer. Hun laget en fin en om Anniken igår :-)

 

Knekte etappe-koden

Anniken Dygd Kvisgaard fra CK Valdresekspressen/Team Råskinn tok sin første etappeseier i VikingTour. Foto: Ingeborg Scheve
VIKING TOUR 2013 :Knekte etappe-koden

Anniken Dygd Kvisgaard vant Viking Tours lengste etappe. Veteranen er med for tredje gang, og har vunnet både sammenlagt for damer og egen aldersklasse, men det er første gang hun tar en etappe.

Ingeborg Scheve
Publisert 22.07.2013 - Kl. 14:52 Comments

Anniken Dygd Kvisgaard fra CK Valdresekspressen ledet ikke etappen før gruppa kom inn i den siste seige motbakken. Da var det 4-5 damer i samme feltet. Og nesten 15km motbakke og mange seksjoner med over 10 prosent stigning ventet – en skikkelig Alpe-d Huez.

Men Kvisgaard er en veteran. Skal en vinne etappen, gjelder det å ha noe å gi i den siste stigningen. En etter en spiste hun opp resten av damene i feltet, og mandag kjørte hun i den gule ledertrøya.

– Nummer 2 kjørte inn i bakken med god fart, og nummer 5 prøvde å henge på. Jeg prøvde å finne mitt eget tempo. Jeg tok igjen nummer 5 etter en kilometer, og jeg seig innpå nummer 2 meter for meter, minnes Kvisgaard.

– Da jeg kjørte forbi nummer 2, mistet hun kjedet og hun kom aldri helt igjen, sier Kvisgaard til SykkelAktiv.no.

For henne var det varmen og ikke distansen som var den største utfordringen i det Norge viste seg fra sin absolutt flotteste side. Andre slet med at de gikk næringstomme i tillegg til dehydrering, og det er en dårlig kombinasjon.

– Jeg så mange som slet opp bakkene. Og det var ganske tungt på slutten. Da det var igjen 2-3km så tenkte jeg at nå må jeg bare fullføre uansett hvor lang tid det tar, sier Kvisgaard.

Nå gleder hun seg til onsdagens tempoetappe.

– Det blir tøft. Det er bare 4 sekunder som skiller, og hun som ligger på andreplass er tøff, sier Kvisgaard.

– Men tempoetappen er flat, og jeg er vanligvis sterkere på flatene enn oppover, sier hun optimistisk.


 

Onsdag 24. juli kjørte vi som skrevet over en såkalt flat tempoetappe - ca. 300 høydemeter fordelt over ca. 33 km - i fra Gaupne med vending oppi dalen mot Jostedalsbreen, og målgang i retning Luster igjen. Viking Tour sin 5. etappe i 2013.

Ole Christian kjørte inn til en respektabel 5.plass i sin klasse, men følte at ting ikke fungerte 100 %. Anniken hadde derimot en god dag, og tok sin 2. etappeseier i årets Viking Tour. Fikk nok engang litt spalteplass på Sykkelaktiv.no som kan leses under her.

 

Overlegen seier på tempoen

Anniken Dygd Kvisgaard fra CK ValdresEkspressen/Team Råskinn sikret seg sin andre etappeseier i Viking Tour 2013 da hun vant jentenes tempo i Luster.
Foto: Ingeborg Scheve
VIKING TOUR 2013 : Overlegen seier på tempoen

OPPDATERT MED RESULTATER: Anniken Dygd Kvisgaard og Jacob Palmer Meland vant tempoetappen i Viking Tour med suveren margin.

Ingeborg Scheve
Publisert 24.07.2013 - Kl. 14:53 Comments

Anniken Dygd Kvisgaard fra CK ValdresEkspressen/Team Råskinn gjorde unna sine 33km på 57:50, og var halvannet minutt foran neste jente.

– Det var utrolig deilig å føle at kroppen fungerer og at jeg fikk det til som jeg ville, sier Kvisgaard til SykkelAktiv.no.

– Dette er en distanse og en løypeprofil som passer meg bra, og da er det ekstra moro at det klaffer, sier Kvisgaard, som vant med 1 og et halv minutt andredame.
Kvisgaard deltar i Viking Tour for tredje gang, og har vunnet både dameklassen sammenlagt og sin egen aldersklasse, men å vinne en etappe henger høyt.

– Det er noe eget å vinne en etappe, sier Kvisgaard.

Dagens temposeier var Kvisgaards andre etappeseier i årets Viking Tour. Hun vant også søndagens 168km lange monsteretappe fra Beito til Lærdalsøyri og opp Aurlandsfjellet. Med dagens seier har Kvisgaard spist seg godt inn på sammenlagtvinner Debbie Ammerlaan fra Nederland, som nå leder med rundt 25 minutter når det gjenstår to etapper.

Jacob Palmer Meland fra Sandnessjøen SK var i mål på 47:25 og vant med rundt to minutters margin på Knut Aaby Flatin, som leder sammenlagt. Dermed blir det ytterst spennende i herreklassen på de to siste etappene. I morgen skal det kjøres 109km med 3200 høydemeter fra Skjolden over Sognefjellet med en avstikker opp til Juvasshytta og målgang i Lom.

Fullstendige resultater
Viking Tour 2013, resultater femte etappe (1.15 kb)


 

Fredag 26. juli gikk siste etappe fra Lom, over Valdresflya og målgang i Båtskaret. Ole Christian kjørte inn til en 7. plass i sin klasse og ble også det i totalsammendraget. Anniken klatret opp igjen fra 5. plass dagen før etter å ha kjørt litt roligere dagen og tok en 3. plass på siste etappe og endte også der i totalsammendraget.

Vi har hatt en fantastisk uke på sykkelen, og sett Jotunheimen i solskinnsvær fra alle kanter mens vi har syklet over totalt 6 fjell og vært innom flere daler og fjorder. Været har vært tidenes beste, og varmen har vært en større utfordring noen dager enn bakkene om det er mulig :-) Vel, dette er noe som bør oppleves. Arrangementet er veldig sosialt og man får mange nye hyggelige bekjentskaper både fra inn- og utland.

 

Fullstendige resultater Viking Tour 2013 - sammenlagt etter sju etapper
Viking Tour 2013, resultater sjuende etappe (1.16 kb)

Resultater sjuende etappe
Viking Tour 2013, resultater sjuende etappe (1.16 kb)

 

Jubilerer i 2014
Neste år kjøres Viking Tour for tiende gang, og arrangøren lover en jubileumsutgave som vil bli husket.

 

Gruppebilde VikingTour 2013

Takk for i år :-)

Skrautvålsvegen 11, 2900 Fagernes | Anniken: 913 89 189 | post@treningoglivsstil.no